바로가기메뉴

대원외국어고등학교

모바일 메뉴 닫기

문화예술1
DOSP: School newspaper editing group

DOSP is Daewon’s school newspaper editing group. We work to preserve the happenings going on at our school. Throughout the course year, our club members work to capture the precious memories of our students and our school. In addition, we write articles about critical issues and improvements that can be made in high school life.

문화예술1
DFBC: School broadcasting club

DFBC is the group in charge of our school’s broadcasting activities. Every week our PDs and announcers meet to create a campus radio show and every year we participate in a festival program for which we produce news and videos. We also have fun by creating parodies and theatrical dubbing. Our club is great for any student who is interested in a career in the press or media or would like to acquire volunteer hours.

문화예술1
BEACON: English newspaper club

At Daewon’s English newspaper BEACON, we write about diverse issues pertaining to international and domestic affairs, social sciences, culture and arts. Among these 4 categories, students create articles about law, politics, entertainment, sports, etc. Every year, we publish one full edition of our newspaper but we also publish Beacon-Lite, an abridged edition, 2~3 times a year. Our students proof-read each others’ articles, and through this collaborative process, we learn to become better writers and improve our knowledge of the issues that interest us.